072 - 533 9355

De overheid heeft groen licht gegeven voor het veilig en verantwoord opschalen van de fysiotherapie. Uw fysiotherapeut beoordeelt, telefonisch of online, de ernst van uw hulpvraag en daarbij de noodzaak van een fysieke behandeling. Waar mogelijk zal tot en met 19 mei voor patiënten zorg op afstand plaatsvinden, door middel van telefonische of digitale ondersteuning (beeldbellen).

Indien er sprake is van noodzakelijke zorg, kan behandeling in de praktijk plaatsvinden, alléén voor personen zonder COVID-19 klachten of symptomen.

COVID-19 klachten:

  • Als u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen heeft: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38° graden)?
  • Als u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) heeft gehad?
  • Als u huisgenoten/gezinsleden heeft met koorts en /of benauwdheidsklachten?
  • Als er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona is vastgesteld?

Noodzakelijke zorg

Patiënten die géén van bovengenoemde klachten hebben én waarbij vastgesteld is dat behandeling noodzakelijk is, kunnen in de praktijk behandeld worden, met inachtname van de regels van het RIVM en de praktijk. Dit geldt zowel voor behandeling binnen als buiten de 1,5 meter. Persoonlijke beschermingsmiddelen (PMB) zijn niet verplicht. De fysiotherapeuten van Fysio Heiloo gebruiken voor uw en onze eigen veiligheid tot en met 19 mei PBM in de behandelruimtes (mondmasker, faceshield, wegwerphandschoenen).

Irreversibele achteruitgang bij uitblijven van behandeling

Patiënten die één of meer van bovengenoemde COVID-19 klachten hebben én risico lopen op irreversibele achteruitgang bij het uitblijven van behandeling, worden thuis behandeld met PBM; chirurgisch mondmasker, faceshield en wegwerphandschoenen.

Fysio Heiloo volgt de hygiënemaatregelen op als aangegeven in het hygiëneprotocol van de overheid en van de beroepsorganisatie KNGF. Fysio Heiloo werkt op basis van de actuele adviezen en informatie van VWS en de richtlijnen van het RIVM.

Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 8.30 uur -17.30 uur. Mochten wij niet in de gelegenheid zijn de telefoon op te nemen, dan kunt u een voicemail bericht inspreken. Ook kunt u het contactformulier invullen op onze website.

Team Fysio Heiloo 072-5339355

Share This