072 - 533 9355

Samenwerking

Optimale zorg door samenwerking

Samenwerken is een belangrijke basis voor een goede kwaliteit van zorg.

Samenwerken kun je op tal van manieren en niveaus doen: landelijk, regionaal, lokaal en op individueel patiënt niveau. Fysio Heiloo werkt op allerlei niveaus samen binnen de eigen paramedische beroepsgroepen en met andere beroepsgroepen als huisartsen en andere medisch specialisten. Binnen de eerste lijn en over de lijnen heen. Multidisciplinair, vakoverstijgende en organisatorische samenwerking is vaak gericht op allerlei zorgprofessionals binnen de eerste lijn en niet alleen paramedici. Samenwerken kan heel verhelderend werken. Ook om vakoverstijgend  met paramedische collega’s en andere zorgpartijen om de tafel te zitten. Samen nadenken over efficiëntie, toegankelijkheid en kwaliteit van zorg. Een goede organisatiegraad draagt bij aan toekomstbestendige zorg, bijvoorbeeld door het realiseren van paramedische zorginnovaties en verbeteringen in het licht van de juiste zorg op de juiste plek, oftewel passende zorg voor de patiënt.  Fysio Heiloo werkt innovatief samen om patiënten passende zorg te kunnen bieden.

 

Diëtistenpraktijk Alimentum

Fysio Heiloo heeft een samenwerkingsverband met Diëtistenpraktijk Alimentum. Voor veel fysiotherapeutische klachten is ook dieetbegeleiding en -advies mogelijk binnen de praktijk van Fysio Heiloo. Dieetbegeleiding kan een meerwaarde zijn bij uw herstel en of revalidatie. Hierbij kunt u onder andere denken aan reuma, artrose, bekken- en darmklachten, oedeem, hart- en vaatziekten.

De combinatie van uw fysiotherapeutische behandeling met dieetbegeleiding draagt bij aan een gezondere leefstijl. Ingeborg Schoof en Nicole Brandsen houden op woensdagen spreekuren bij Fysio Heiloo.

Coaching op leefstijl

Verandering in leefstijl kan een grote opgave in iemands leven zijn. Misschien is het zelfs wel een van de grootste uitdagingen in het leven van een mens. Wij ondersteunen u hierbij graag. Samen maken we een plan voor eten, drinken en bewegen. We een plan, wat bij u past. Met haalbare doelen die we aanpassen naar gelang tijd en behaalde resultaten.

Wilt u meer weten, vraag het aan uw fysiotherapeut of neem contact op met Diëtistenpraktijk Alimentum.

Pilates training

Fysiotherapeute – en tevens Pilates instructrice – Sandra Jonckbloedt verzorgt Pilates trainingen bij Fysio Heiloo.

Een serie van 12 lessen op een avond gegeven. De lessen duren een uur. Bij voldoende inschrijving (vanaf 5 personen) wordt een nieuwe serie lessen ingepland. Heeft u interesse om een serie Pilates lessen te volgen in een vertrouwde en veilige omgeving? Meld u dan bij één van de fysiotherapeuten van Fysio Heiloo aan.

Pilates is gebaseerd op de methode ‘contrology’. Het is een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve training die je spieren versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen. Je leert gecontroleerd te bewegen.

(Yin) Yogalessen en advies en begeleiding op gebied van gezondheid en leefstijl

Henderieke Boersma van SaSu Management & Advies:

Met SaSu geef ik vanuit het onderdeel Organisaties teambegeleiding, workshops en trainingen die afgestemd zijn op de wensen en behoeftes binnen uw organisatie, waarbij ik tevens zorg voor borging. Daarnaast adviseer ik op gebied van procesherinrichting en organisatieontwikkeling vraagstukken, zowel op strategisch, beleidsmatig als operationeel niveau. Of ondersteun ik de organisatie tijdelijk als interim manager. Vanuit het onderdeel Gezondheid binnen SaSu bied ik in mijn studio/praktijk in Heiloo een aantal maal per week (Yin) yogalessen aan en kunt u bij me terecht voor begeleiding op het gebied van gezondheid en leefstijl.

(Yin)Yogalessen helpen je balans in je leven te brengen. Door (Yin)Yoga kan je je lichamelijk en geestelijk vitaler voelen. Yoga betekent verbinding maken en in evenwicht brengen. Je kunt Yoga zien als een manier om lichter in het leven te staan, waardoor je beter in staat bent om evenwicht te vinden en in balans te komen. De combinatie van fysieke lichamelijke oefeningen, lichaamsbewustzijn en ademhaling is erop gericht om lichaam en geest te leren beheersen. Op Slimpad 16 worden (Yin)Yoga lessen verzorgd door Henderieke Boersma. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen via uw fysiotherapeut.

Een orthomoleculair therapeut richt zich niet alleen op het verbeteren van de gezondheid, maar ook op het herstellen van diverse ziekteprocessen in het lichaam. Onze voeding is onlosmakelijk verbonden met onze gezondheid. Daarnaast spelen ook factoren zoals ons geestelijk welzijn daarin een belangrijke rol. De therapeut zoekt naar een balans tussen lichaam en geest. Ook als het evenwicht door toedoen van ziekteprocessen zoals bijvoorbeeld chronische darmproblemen, voedingsintolerantie of cholesterol is verstoord kan de ondersteuning van een orthomoleculair therapeut van grote waarde zijn. Doordat ons psychische welzijn direct van invloed is op ons lichamelijk welzijn, hanteert de therapie een aantal belangrijke aandachtspunten.

Naast volwaardige voeding en supplementen, wordt ook gekeken naar de leefstijl, gedrag en beweging om tot een gerichte aanpak te komen. Een orthomoleculair therapeut kan u niet alleen ondersteuning bieden bij lichamelijke hinder door een chronische aandoening, maar draagt tevens bij aan het verbeteren van uw algehele lichamelijke gezondheid door de balans in uw lichaam te herstellen.

Wilt u meer weten over de diensten van SaSu, neem dan contact op met: Henderieke Boersma

henderiekeboersma@gmail.com
06-26354750

Medisch Pedicures

U kunt naast uw bezoek aan de fysiotherapeut, diëtist, orthomoleculair therapeut op het Slimpad ook terecht bij Miranda en Margaret voor professionele en medische voetzorg, maatwerk nagelbeugels, pedicurebehandeling en voetreflextherapie. Medisch Pedicures Zeestraten & De Rooij zijn gevestigd op Slimpad 16.

Medisch Pedicures werken nauw samen met huisartsen, verpleegkundigen, podotherapeuten, en orthopedisch schoenmakers. Professionele voetzorg van hoge kwaliteit.

De medisch pedicure kan zowel de voeten van gezonde personen als ook de voeten van personen met een verhoogd risico behandelen. De medisch pedicures op het Slimpad zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen aan risicovoeten.

Risicovoeten zijn kwetsbare voeten als gevolg van bijvoorbeeld reuma, diabetes, vaataandoeningen, kanker, ouderdom en neurologische aandoeningen. Als uw voeten vallen in de categorie risicovoeten, dan is een regelmatige behandeling belangrijk.

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met Miranda Zeestraten & Margaret de Rooij. 24/7 online afspraak maken: https://www.medischpedicures.nl

Sport, preventie en blessureverzorging

HSV

Lichamelijke klachten, welke dan ook, hebben één ding gemeen: ze komen altijd ongelegen. Of u nu een blessure oploopt door een verkeerde beweging, uw enkel verzwikt tijdens een spannende wedstrijd of u rugpijn krijgt na een val. Veel klachten ontstaan tijdens het sporten; jaarlijks laten ruim anderhalf miljoen Nederlanders zich behandelen voor een sportblessure. Snel handelen van een fysiotherapeut kan uw herstelperiode aanzienlijk verkorten. Daarom zijn een aantal fysiotherapeuten binnen Fysio Heiloo gespecialiseerd in sportrevalidatie.

Fysio Heiloo biedt acute zorg in alle mogelijke situaties, bijvoorbeeld wanneer een klacht ineens opspeelt of wanneer u geblesseerd raakt door een val of verkeerde beweging. Fysio Heiloo heeft de mogelijkheid om daar snel op in te spelen. Ook wanneer u advies wilt over voorkomen van pijn, blessures en andere lichamelijke klachten.

Fysio Heiloo en v.v. HSV hebben reeds geruime tijd een samenwerkingsverband, niet alleen voor de selectieteams, maar zeker ook voor de niet-selectieteams. Bas van Poppel is op dinsdagavond op het veld van v.v. HSV actief als revalidatietrainer voor geblesseerde spelers van het eerste en tweede elftal. Dit gebeurt in nauw overleg met de sportverzorgers van v.v. HSV en de medisch coördinator.

Naast de sportmedische begeleiding van het eerste en tweede seniorenelftal, biedt Fysio Heiloo alle leden van v.v. HSV de mogelijkheid kosteloos gebruik te maken van het sportspreekuur op woensdag van 17.00-18.00 uur.

Alle leden van HSV met vragen over sportblessures kunnen, na het maken van een telefonische afspraak, hier terecht. In eerste instantie zal er een diagnosestelling plaatsvinden met aansluitend een advies. Dit is kosteloos. Mocht verdere behandeling wenselijk zijn, dan wordt dat duidelijk aangegeven. Deze behandeling zal wel gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar, mits u een aanvullende verzekering afgesloten heeft. Voor kinderen jonger dan 18 jaar worden behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.

Neem een kijkje op de website van v.v. HSV voor meer informatie: www.vvhsv.nl onder het kopje ‘de club > medische paragraaf’. Hier staat ook een document over de meest voorkomende voetbalblessures.

Naast het geven van sportrevalidatie heeft Fysio Heiloo de mogelijkheid om snel met andere disciplines te overleggen. Fysio Heiloo werkt namelijk nauw samen met ziekenhuizen, klinieken en orthopeden in de regio. Hierdoor kunnen we, indien nodig, snel overleggen met een medisch specialist. Door de korte lijnen die wij hebben kunnen wij u, in overleg met uw huisarts, snel doorverwijzen. Dit kan uw herstelproces aanzienlijk verkorten. Want zeg zelf: u wilt uw sport het liefst zo snel mogelijk weer oppakken!!

Sneller blessurevrij door samenwerking met specialisten.

hsvlogo_groot

Fysio Heiloo en voetbalvereniging De Foresters

Fysio Heiloo heeft een samenwerkingsverband met voetbalvereniging De Foresters voor fysiotherapie en revalidatietraining.

Sportverzorging en revalidatietraining op maandagavond voor seniorenselectie

Daan Liefting, fysio- en manueeltherapeut bij Fysio Heiloo, is op de maandagavond aanwezig bij de seniorenselectie; zowel preventief als fysiotherapeutisch. De ruimte naast de eerste kleedkamer is beschikbaar voor blessurebehandeling. Daan is waar nodig ook op het veld aanwezig om revalidatietraining voor geblesseerde spelers, die terugkomen van een blessure te verzorgen.

Blessure-spreekuur voor alle leden op maandag van 20:00 – 20:15 uur

Voor de jeugd is er een mogelijkheid om tussen 20.00 – 20.15 uur langs te komen met vragen over blessures. Je klachten worden beoordeeld en krijg je een passend en duidelijk advies. Op basis van de ernst van de klachten zal gekeken worden of verdere behandeling nodig is.

Als er reden is voor verder onderzoek of er is een duidelijke behandelindicatie, dan zal dit besproken worden. Het blessurespreekuur is een gratis service van Fysio Heiloo en De Foresters.