072 - 533 9355

Naar aanleiding van de landelijk strengere maatregelen adviseert onze beroepsorganisatie, het  KNGF, na overleg met het ministerie van VWS, vanaf 1 oktober 2020 het gebruik van PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) volgens het ‘triage stappenplan’ uit te voeren.

Het KNGF adviseert bovendien de fysiotherapiepraktijken haar patiënten vanaf 1 oktober een mondkapje te laten dragen tijdens een behandeling.

Wat houdt dit voor u in als u onze praktijk bezoekt?

Fysio Heiloo adviseert u het mondkapje al te dragen bij binnenkomst; dit is in lijn met het dringende advies van de overheid om in publieke binnenruimten een mondmasker te dragen (met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar). Bent u onverhoopt het mondkapje vergeten, dan kunt u een mondkapje aanschaffen voor € 1 bij uw fysiotherapeut.

In de behandelruimten en oefenzaal dragen de fysiotherapeuten PBM volgens de richtlijnen. Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn niet verplicht, echter in het belang van de volksgezondheid en om de veiligheid van u en de fysiotherapeut te waarborgen, hanteert Fysio Heiloo dit beleid.  

Bij binnenkomst dient u de huisregels in acht te nemen en de looproute naar de oefenzaal te volgen:

 • Draag uw mondkapje bij binnenkomst.
 • Was de handen met water en zeep (in de sanitaire ruimte van de oefenzaal) of gebruik handhygiëne gel.
 • Houd 1,5 meter afstand van alle aanwezige personen in de praktijk.
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider.
 • Kom stipt op tijd (maar niet meer dan 5 min van tevoren).
 • Er zijn verschillende wachtplekken in de praktijk gecreëerd. Neemt u plaats op een beschikbare stoel in de wachtruimte (1 beschikbare plek, bij de behandelruimten (1 stoel per behandelruimte) of in de oefenzaal (1 beschikbare plek).
 • Vergeet ook niet uw eigen handdoek mee te nemen.
 • Neem uw eigen gevulde bidon mee als u tijdens de oefeningen iets wilt drinken.
 • Kleed u zoveel mogelijk thuis om en doe gemakkelijke kleding aan.
 • Maak zo min mogelijk gebruik van het toilet.
 • Houd rekening met elkaar.

Fysio Heiloo volgt de adviezen van het RIVM. Wij volgen de richtlijnen nauwgezet op, zodat de veiligheid zoveel mogelijk gewaarborgd is. Bij behandeling in de praktijk geldt dat u geen verkoudheids- of griepverschijnselen mag hebben.

Fysio Heiloo volgt de hygiënemaatregelen op als aangegeven in het hygiëneprotocol van de overheid en van beroepsorganisatie KNGF. Fysio Heiloo werkt op basis van de actuele adviezen en informatie van VWS en de richtlijnen van het RIVM.

Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 8.00 uur – 20.00 uur. Mochten wij niet in de gelegenheid zijn de telefoon op te nemen, dan kunt u een voicemail bericht inspreken. Ook kunt u het contactformulier invullen op onze website.

Team Fysio Heiloo 072-5339355

Share This