072 - 533 9355

Fysio Heiloo heeft wederom met succes de Plus Audit doorlopen en mag hierdoor de Plus Status voortzetten.

Wat houdt een Plus Praktijk nu precies in?

Een Plus Praktijk is een fysiotherapiepraktijk met de hoogste kwaliteitsstatus van fysiotherapeutische zorgverlening, verleent door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie aan praktijken die niet alleen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar hierbij nog een stapje verder gaan, met name in het behandeltraject van patiënten en het inzichtelijk maken van kwaliteit door het gebruik van de nieuwste behandel- en testmogelijkheden.

De Plus Audit richt zich op het vakinhoudelijke gedeelte van de praktijk. Het gaat dan over zaken zoals de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het resultaat van klanttevredenheidsonderzoeken, gebruik van behandelrichtlijnen van de beroepsorganisatie, de effectiviteit van een behandeling, zorginnovatie en interdisciplinaire samenwerking. Ook wordt gekeken naar zaken als goede bereikbaarheid, ruime openingstijden, korte wachttijd, goede hygiëne, privacy en veiligheid.

Daarmee is de Plus audit bij uitstek een instrument voor praktijken die zich op het gebied van kwaliteitszorg willen onderscheiden. Er is maar een klein percentage praktijken in Nederland die zich Plus Praktijk mogen noemen. Het behouden en voortzetten van de Plus status mag als een groot compliment beschouwd worden voor het team van Fysio Heiloo.

Fysio Heiloo heeft meerdere specialisaties binnen de praktijk. Wij werken nauw samen met specialisten en orthopeden en zijn verbonden aan diverse netwerken zoals het Rug Netwerk, het Orthopedie Netwerk Noordwest Ziekenhuisgroep, ClaudicatioNet en Netwerk Artrose. Team Fysio Heiloo houdt zich, naast de fysiotherapeutische zorg, ook bezig met het stimuleren van bewegen in combinatie met een gezonde leefstijl. Samenwerking in de zorg staat voorop. Diëtistenpraktijk Alimentum en Buurtzorg Heiloo zijn mede gevestigd op het Slimpad!

Share This