072 - 533 9355

Dat de verspreiding van het coronavirus grote consequenties voor ons allemaal heeft is duidelijk.

Het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie heeft gistermiddag een overleg gehad op het Ministerie van VWS waar alle beroepsverenigingen en koepelorganisaties uit de zorg aanwezig waren. De fysiotherapiepraktijken worden hierbij dringend gevraagd, om fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan.

De fysiotherapeut blijft een primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden. Denk bijvoorbeeld aan valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten.

Fysiotherapeuten dienen bij de (noodzakelijke) zorg maximaal gebruik kunnen te maken van triage en behandeling op afstand, denkt uw aan telefonisch consult, videoconsult en e-health programma’s. Hierover wordt nog verder overleg gevoerd met de zorgverzekeraars.

Fysio Heiloo biedt (noodzakelijke) zorg aan en staat zij aan zij met de huisartsen en medici.

Fysio Heiloo vindt het belangrijk dat u verder kunt gaan met revalideren en dat u de mogelijkheid krijgt om aan uw herstel en gezondheid te kunnen blijven werken (in de praktijk of vanuit uw huis), dit volgens de adviezen van het RIVM. De fysiotherapeutische behandelingen met extra hygiënemaatregelen in de praktijk, gelden alleen voor de personen die zich goed voelen en niet ziek zijn. Bent u ziek, verkouden en heeft u koorts? Neemt u dan contact op met uw huisarts.

De komende dagen zal binnen de beroepsgroep fysiotherapie meer duidelijkheid komen onder welke omstandigheden en voorwaarden fysiotherapeuten deze noodzakelijke zorg kunnen leveren.

Heeft u vragen aan uw fysiotherapeut,  neemt u gerust contact met ons op middels telefoon of het contactformulier op de site.

Share This