072 - 533 9355

Revalidatie en herstelzorg COVID-19

Fysio Heiloo biedt gespecialiseerde revalidatie aan, voor COVID-19 patiënten die uit het ziekenhuis óf van de intensive care komen. Ook voor patiënten die COVID-19 hebben doorgemaakt in de thuissituatie.

De impact van het coronavirus op de fysieke en mentale gezondheid is groot. Vermoeidheid, spierklachten, longproblemen, ademhalings- en voedingsproblemen, maar ook angst om weer te gaan bewegen kunnen factoren zijn die mensen beperken weer de draad op te pakken. Daarom is het van belang om na het herstel van het coronavirus snel te starten met de revalidatie, zodat u de dagelijkse activiteiten en het bewegen cq. sporten weer kunt hervatten.

Samen met de gespecialiseerde fysiotherapeut Eloy Zuurbier van Fysio Heiloo wordt een persoonlijk beweegprogramma opgestart, afgestemd op uw hulpvraag en doelen. Eloy Zuurbier heeft hiervoor een opleiding gevolgd en heeft reeds ervaring met het revalideren van COVID-19 patiënten, waarbij gewerkt wordt volgens de richtlijnen van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF).

De multidisciplinaire samenwerking tussen Fysio Heiloo en Diëtistenpraktijk Alimentum geeft u de mogelijkheid om náást fysiotherapie ook begeleid te worden door diëtiste Ingeborg Schoof, voor voedingsadvies op dezelfde locatie.

Fysiotherapie na COVID-19 wordt, met een verwijzing van huisarts of specialist, vanuit de basisverzekering vergoed, indien binnen 4 maanden na de besmetting wordt gestart met herstelzorg. Dit geldt ook voor de diëtistenbegeleiding.

Share This