072 - 533 9355

In samenwerking met READE en de VU in Amsterdam participeert Fysio Heiloo sinds januari 2019 reeds in een wetenschappelijk onderzoek naar ‘fysiotherapie bij knieartrose’, de OCTOPUS-studie genaamd. Dit onderzoek streeft een optimalisatie na in de behandeling van patiënten met knieartrose. Daarnaast is er nu tevens een nog intensievere samenwerking ontstaan met het Orthopedisch Centrum van Noordwest Ziekenhuisgroep, voortvloeiend uit ons lidmaatschap in het reeds bestaande orthopedie netwerk. www.netwerk-orthopedie.nl  

Het team van Fysio Heiloo neemt al regelmatig een kijkje in de keuken van de orthopeden, die gespecialiseerd zijn in de behandeling van knie- en heupartrose, o.a. door het bijwonen van operaties. De relatie is nu nog verder geïntensiveerd door onze deelname in het Artrose Netwerk!  Het Artrose Netwerk ( www.netwerk-artrose.nl )  biedt u een netwerk van orthopedisch chirurgen, fysiotherapeuten en huisartsen. Gezamenlijk streven wij naar de meest optimale behandeling van uw artrose klachten, gebaseerd op de laatste inzichten op artrose gebied. Daarbij biedt het team van Fysio Heiloo u heldere informatie over de diagnose en streeft een duidelijke werkwijze na waarbij u als cliënt centraal staat.

Voldoende bewegen, thuis oefenen en waar nodig onze fysiotherapeutische behandeling zijn een cruciaal onderdeel van een optimale behandeling van artrose klachten. De oefeningen zijn opgesteld in samenwerking met READE, het centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie in Amsterdam. Met deze oefeningen zijn goede resultaten behaald – minder pijn en verbetering van dagelijkse activiteiten – door patiënten met een milde maar ook ernstige vorm van knie- en heupartrose.

Doordat het team van Fysio Heiloo zich continu op de hoogte blijft stellen van de laatste ontwikkelingen op ‘fysiotherapie-gebied’ kunnen wij u de meest optimale behandeling geven. Bart Moleman, Bas van Poppel en Annabel Deckers zijn binnen ons team de Netwerk-Therapeuten.

Share This