072 - 533 9355

Valongevallen bij ouderen vormen een ernstig en toenemend probleem. Iedere dag belanden er ruim 280 ouderen (65 jaar en ouder) door een val op de Spoedeisende Hulp. De gevolgen hiervan zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke (zorg)kosten.

Om het risico op vallen bij ouderen vroegtijdig te signaleren is er een ketenaanpak opgezet. Beweegzorg Noordwest is deze uitdaging aangegaan samen met VONK (vitaal ouder worden Noord-Kennemerland), veiligheidsregio en diverse Gemeentes. Fysio Heiloo maakt deel uit van de netwerken van Beweegzorg Noordwest en start in september met In Balans valpreventie training

Valpreventie zit in de basisverzekering voor ouderen met een hoog valrisico. De valpreventiecursus traint u om vallen te voorkomen en om balans te bewaren. In de zomer komt een Smartfloor in de praktijk van Fysio Heiloo te liggen en kunnen wij uw valrisico beoordelen. Informatie en data volgt via de website.

Wilt u weten of uw zorgverzekering de valpreventie vergoedt? U dient hiervoor contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Of kijk alvast op de website van Poliswijzer.nl  of uw zorgverzekeraar de In Balans valpreventie training bij Fysio Heiloo vergoedt.

https://www.poliswijzer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/229290006/valpreventie

Share This